You know what really grinds my gears? #1 – Aftonbladet.

Stefan Thorsell nobbade huliganmöte” Aftonbladet, 2009-10-05, Jonathan Fast.

Det här inlägget behandlar en slumpvis utvald artikel för att visa på Aftonbladets förkärlek för att ta saker ur luften. Att det handlar om sport behöver inte avskräcka er ointresserade. För exemplet jag tar upp är intressant och inte på långa vägar one of a kind.

Bild 36

Med rubriken ”Vägrade möta värstingfansen” och en förklarande undertext som lyder ”Stefan Thorsell nobbade huliganmöte – avgick tre dagar senare” har aftonbladet redan satt tonen för vad som säkerligen skall komma att bli en oerhört nyanserad och objektiv syn på Thorsells avgång.

…Nja, inte riktigt. Jag frågar mig vad Jonathan Fast lägger för värdering i begreppet ”huliganmöte”. För mig för det iaf med sig något negativa konnotationer. Tittar man till artikeln bakom rubriken behandlar den ett krismöte där samtliga supportergrupper till Hammarby IF träffat klubbens ledning, inklusive den officiella gruppen Bajen Fans. Det är även så att det är ordföranden i denna gruppering som Jonathan för en intervju med i artikeln. Han (Daniel Sundqvist) beskriver mötet så här: ”…Vi hade en dialog, vilket vi har efterlyst länge. Vi satt i nästan fyra timmar och hade ett lugnt och trevligt samtal.” Hur Jonathan hittade belägg för begreppet ”huliganmöte” i den intervjun är svårt för mig att förstå. Ännu ett exempel på hur Aftonbladet väljer att måla en bild som inte finns.

Artikeln i sin helhet hittar du här

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s