Topp 1000 saker att få uppleva #5 – Att bli utsatt för en massa hemska saker för att sedan utkräva hämnd

Visserligen är den första delen inte något behagligt men den andra delen väger upp för hemskheterna man får utstå. Det får inte vara något så allvarligt som att någon dödar hela ens familj och alla ens vänner, då väger det inte upp. Men ett snäpp under den nivån. Säg att familj och vänner blir hotade (och kanske lite torterade) och att du själv blir utsatt för utpressning, grov misshandel och mordhot. Eller kanske bara att du blir förrådd av de du litar på mest av allt. Då jävlar är hämnden ljuv.

payback

Människor med hämndbegär blir genast mycket mer djupa och mystiska. Man kanske stöter bort sina närmaste som försöker hjälpa en, blir introvert och säger något häftigt såsom ”This my journey… And mine alone” för att sedan blicka bakåt och borra hål i mottagaren med ögonen och sedan storma ut genom dörren. Man hör personen i fråga ropa ”You can’t win, Johnny (valfritt namn)!” medan man vandrar ut i natten utan att blicka bakåt.

Om ni påstår att ni inte vill vara Mel Gibson i Payback, Eric Cartman i South Park (avsnittet Scott Tenorman Must Die), Robert De Niro i Taxi Driver, Al Pacino i Gudfadern, Tony Soprano i The Sopranos etc etc. Ja, då ljuger ni förmodligen. Eller så är ni vad man hade kallat en nörd  (som visserligen också kan utkräva hämnd).

200327466

Ett bra sätt att meddela att man är arg eller besviken på någon.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s