Glenn Howerton, Charlie Day, Rob McElhenney, Kaitlin Olson och Danny DeVito – komiska genier.

Hej. Jag fortsätter på spåret med komiska genier. Men varför har jag 5 stycken på en och samma gång, undrar ni? Vad har de här personerna gemensamt? Jo, de är skaparna/skådespelarna i TV-serien It’s always sunny in Philadelphia. Har ni inte sett den, så… gör det! Jag ger mitt ord på att den är fantastisk. Och jag antar att mitt ord borde räcka för att övertala de flesta till det mesta.

Bild 4

Serien började år 2005. Den första säsongen är mer lågmäld än de senare säsongerna, och man behandlade likt andra sitcoms vardagsproblem men även på en politisk nivå gjorde man kommentarer. De tar upp typ abortfrågan, rätten till skjutvapen osv. De är egentligen osympatiska och själviska, och drar sig inte för utnyttja en situation om det gynnar de själva, oavsett vem som faller offer på vägen. Men man älskar dem. Man älskar dem för att de är så jevla roliga. Helt sanslöst. Typ avsnittet om abort kan jag ge en kort, kort redovisning av:

Charlie får reda på att han har en son i 10-årdåldern. Han säger att han önskar att han hade varit där från början för att göra ”the right thing”. Ta hand om ungen? Nej, övertala mamman till abort. Här följer en diskussion om reglerna för katolska kyrkan (alla är irländska amerikaner). Mac, som är den som har mest Gudsfruktan i kroppen, går till en anti-abort organisation för att få lite litteratur om ämnet. De undrar om han vill gå med och kämpa för deras cause. Trots att han är principiellt emot abort tycker han att fundamentalisterna är en freak show som han inte vill ha något med att göra. Men sedan ser han att en snygg tjej jobbar där och bestämmer sig för att gå med för att komma henne nära. Genom att spela rollen som rabid abortmotståndare lyckas han komma in i hennes byxor. Hon berättar att han är gravid och hans spontana reaktion är så klart: ”You gotta get an abortion”. Jag hittar inte något klipp från det avsnittet på youtube men här får ni ett ännu bättre:

Ja, så här kan det gå till. I takt med att serien fortskrider blir karaktärernas personligheter mer och mer extrema. Trots att de går från ett kompisgäng som tjafsar och tävlar i att framstå som mest fördomsfri i andras ögon till extrema karikatyrer av hatiska, fattiga och själviska människor tappar inte serien i kvalité. Tvärtom, den femte säsongen har bjudit på några av de bästa avsnitten hittills, likaså säsongsavslutningen på säsong 4 (bästa ever). Men en negativ grej är väl att vad de säger i de senare säsongerna inte alltid överensstämmer med de tidigare. Men det är bara en liten detalj.

Serien kallas ”Seinfeld on crack”. Och jag kan förstå den liknelsen.

[redlasso id=”e208afc6-5766-462d-9779-344cd98cd0d7″]

Annonser

One response to “Glenn Howerton, Charlie Day, Rob McElhenney, Kaitlin Olson och Danny DeVito – komiska genier.

  1. socialasituationer

    har sett några enstaka avsnitt och det verkar minst sagt finemang.

    Kanske dags att ta tag i saken!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s