”SENSURROUND i samarbete med CINEMATEKET”

Idag, tisdag 17 nov, klockan 19.00 på Spegeln i Malmö visas Let’s get Lost, en dokumentär om Chet Baker. Den visas i samband med Sensurroundfestivalen, i samarbete med Cinemateket.

”En av världens i särklass vackraste och sorgligaste dokumentärfilmer, om jazzikonen Chet Baker och hans nedstigning i heroinhelvetet. Förutom trumpetlegenden själv med en röstoch ett spel som ömsom skär i din märg och ömsom smeker din själ, träffar vi Chris Isaak, William Claxton, Lisa Marie, Bakers familj m fl.”

”Kärleksfullt porträtt av Bruce Weber, en av världens främsta modefotografer, där vi följer en ung och bildskön Chet Baker i stillbilder från 50-talet, då han spelade med den tidens jazzgiganter, till den vrakspillra som 58 år gammal går hädan 1988. Väven binds ihop av intressanta intervjuer med vänner, familjen, hans barn och ex-fl ickvän, musiker med flera, varvat med såväl tidiga spelningar som de på slutet från hans brokiga karriär. Filmen nominerades för en Oscar och prisades i Venedig och av IDA.”

Dessutom visas i samma veva klockan 21.10 tre kortfilmer av D. A. Pennebaker.
”DAYBREAK EXPRESS
D. A. Pennebaker | USA 1953 | 5 min
Experimentell kortfilm, och Pennebakers genombrott inom musikfilmgenren, med scener från New Yorks tunnelbana till tonerna av Duke Ellington. Enligt Pennebaker själv är det en av hans absolut bästa filmer.
SHAKE!: OTIS AT MONTEREY
D. A. Pennebaker | USA 1989 | 18 min
Skildrar den makalösa sångaren Otis Reddings hela spelning på Monterey Pop Festival 1967, där han bl a framför en fantastisk version av Satisfaction. Otis Redding dog sex månader efter denna konsert.
JIMI PLAYS MONTEREY
D. A. Pennebaker, Chris Hegedus & David Dawkins | USA 1986 | 48 min
Legendariska konsertbilder från Jimi Hendrix Experience på Monterey Pop Festival 1967. I filmen medverkar även John Lennon, Janis Joplin, Mick Jagger, Brian Jones m fl. Konserten gavs även ut som ett livealbum med samma namn 1986.”

De citerade texterna om filmerna är hämtade ur Sensurrounds program som ni hittar som pdf här.

Bara ett tips. Jag ska dit i alla fall. Det kanske kommer upp mer om andra göttigheter Sensurround presenterar under veckans gång. Peace out.

För mer info: http://www.sensurround.se/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s